Модерното днес е всъщност нещо добре забравено старо. Именно дизайнерите са тези, които се грижат да подновят спомените ни. Ето някои от най-интересните препратки от нюйоркския моден подиум към култови изпълнители и момичета от кориците на лъскавите списания:

Плитките са запазена марка на Уили Нелсън дълго преди да станат хит на подиумите. Както добре се вижда, дизайнерката Мара Хофман е превърнала моделите си в естрогенни копия на кънтрипевеца.

inspi4

Photos: Imaxtree/Erika Goldring for Getty Images

 

Визията на моделите на 3.1. Phillip Lim е еманация на новия романтизъм с модерен привкус. Въпреки че някои считат Бой Джордж по-скоро за жертва на модата, той всъщност е една от модните икони на двадесети век, така че подобна препрата може да се тълкува като отдаване на почит към британския артист.

inspi2

Photos: Imaxtree/album art

 

Въпреки че главният коафьор на дефилето на Baja East обяснява, че всъщност е бил вдъхновен от берлинската клубна сцена, спокойно може да се направи препратка към Джоан Джет.

inspi3

Photos: Imaxtree and Jeff Kravitz for Getty Images

 

Дизайнерът на Thakoon съзнателно е търсил връзка между имиджа на моделите си и този на Синди Крауфорд от деветдесетте. Естествен резултат-визия на супермодел, постигнат с малко спрей за коса.

inspi5

Photos: Thakoon/Elle

 

Може би е случайно съвпадение фактът, че Джеръми Скон представя колекцията си на рождения ден на Ейми Уайнхаус; със сигурност обаче препратката към култовия й стил е търсена.

inspi1

Photos: Imaxtree/Peter Macdiarmid for Getty Images

 

Стилът на Мис Пиги винаги я извеждал към страниците на модните списания. Тя самата има и своя линия гримове, представена от гиганта MAC Cosmetics пред 2011г. Случайно ли е, че МАС са спонсори на ревюто на Джеръми Скот, или приликата с известната Мъпет Шоу-героиня е търсен?

 

 

 

 

inspi6

Photos: Imaxtree/MAC

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>